fredag 12. februar 2010

FILMKAFÈ

Torsdag 25/2 kl.11 starter årets første filmkafè opp med den Oscar nominerte dokumentarfilmen Buena Vista Social Club.
For noen år siden var Ry Cooder på Cuba og gjorde opptak med cubanske musikere. Platen fikk navnet "Buena Vista Social Club" og ble en verdenssuksess. Da Cooder dro tilbake for å lage en soloplate med Ibrahim Ferrer, sammen med de samme musikerne som spilte på Buena Vista Social Club, ble Wim Wenders med.



Platen skulle spilles inn med de samme musikerne som gjorde Buena Vista Social Club, eller "Super-Abuelos" (super bestefedrene) som de nå ble kalt på Cuba. Wenders hadde med seg et knøttlite filmteam som var til stede under opptakene i studioet, og gjorde intervjuer med musikerne rundt om i Havana. Deretter fulgte film-teamet med orkesteret til Amsterdam hvor de gjorde to konserter, før de endte opp i Carnegie Hall i New York hvor Buena Vista Social Club holdt en ny magisk konsert, som etter alt å dømme blir orkesterets siste med fulltallig besetning.

Wim Wenders (født i 1945) har gjort over 20 filmer og vunnet priser på alle de gjeveste filmfestivalene. Best kjent er vel Paris, Texas som vant Gullpalmen i 1984, og Lidenskapens vinger (Der Himmel Über Berlin) som ga Wenders prisen for beste regi i Cannes i 1987.


passer fra 11 år                                             visningen er gratis

0 kommentarer: